Nieuwsbrief Verduurzaming
VvE Coöperatieve vereniging Ondiep U.A. (VvE Ondiep)
Nummer 8 – januari 2025
Beste eigenaren en bewoners,
We zijn een nieuw jaar en een nieuwe fase ingegaan. Ons project is aangemeld bij de gemeente en de aannemer is aan het werk gegaan met de voorbereidingen.
Nieuwe subsidie aangevraagd en project aangemeld bij gemeente Utrecht
De nieuwe subsidieaanvraag is op 9 januari jl. ingediend. We hebben gebruik gemaakt van de verhoogde subsidiebedragen in 2025 voor het vervangen van de kozijnen en spouwmuurisolatie. Een voorwaarde bij het gebruikmaken van deze verhoogde subsidie was dat de uitvoering van een project pas na 1 januari 2025 mocht starten.
Op 9 januari is ook de startmelding gedaan bij de gemeente. Een reactie daarop wordt binnen een aantal weken verwacht.
De sloopmelding wordt verzorgd door het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de asbestverwijdering onder aansturing van Daan Voogt.
De subsidieaanvraag SVVE (t.b.v. de begeleiding vleermuizen) is aangevraagd en is in behandeling.
Planning
Het werk bij Aarnink heeft twee weken stilgelegen vanwege de kerstvakantie, maar inmiddels zijn de werkzaamheden daar hervat. Er wordt gewerkt aan een planning. Waarbij , vanwege de complexiteit en de vele afwijkingen tussen de woningen binnen onze VvE, ervoor is gekozen om het inmeten en plaatsen van kozijnen per VvE-blok aan te pakken. Het doel is om de werkzaamheden voor juli 2025 af te ronden.
Nieuwlichtstraat 42 (Klaes Wester) wordt ingericht als modelwoning. Hier kunnen bewoners zien hoe het eindresultaat eruit zal komen te zien. Het inmeten van het VvE-blok is inmiddels afgerond, en in februari worden de vensterbanken geplaatst in dat VvV-blok geplaatst. Zodra deze geplaatst zijn, zal Klaes twee inloopmomenten organiseren, in de vorm van koffieuurtjes, zodat iedereen de vensterbanken kan bekijken.
Asbesthoudende vensterbanken
Zoals in de vorige nieuwsbrief te lezen is, mag Aarnink niets doen zolang er nog asbest aanwezig is. Voordat het asbest verwijderd kan worden zal er door een derde partij (Admanstars) een onafhankelijke inventarisatie nodig zijn.
Op dit moment is de inventarisatie geweest voor welke woningen dit benodigd is. Mocht u gebruik willen maken van deze service en u nog niet opgegeven hebben stuur dan z.s.m. een e-mail naar vveondiep@hotmail.com waarin jullie aangeven of jullie:
- Optie 1: de vensterbanken willen laten verwijderen door een gespecialiseerd bedrijf,
waarvoor er vooraf een inventarisatie benodigd is.
- Optie 2: de vensterbanken al zelf verwijderd hebben of zelf willen verwijderen.
Heb je de vensterbanken zelf verwijderd of wil je deze zelf verwijderen? Dan is er geen inventarisatie nodig door een onafhankelijke partij. Let op! Het asbest moet verwijderd zijn voordat Aarnink begint met de werkzaamheden. Als er nog asbest aangetroffen wordt, mogen zij niet verder gaan met de werkzaamheden. Eventuele stagnatiekosten zullen bij de individuele eigenaar ingediend worden.
Voor iedereen die kiest om de vensterbanken te laten verwijderen, zullen jullie contactgegevens gedeeld worden met deze partijen. Als deze partijen gecontracteerd zijn, zullen deze mensen ook geïnformeerd worden.
- Optie 2: de vensterbanken al zelf verwijderd hebben of zelf willen verwijderen.
Financiën – facturatie en leningen
Het is duidelijk dat het niet meer is gelukt om de eerst factuur in december 2024 eruit te krijgen. Het is duidelijk dat het niet gelukt is om de eerste factuur in december 2024 te versturen. Dit komt deels doordat Aarnink de aanpak heeft aangepast vanwege de complexiteit van onze VvE, waarbij er veel verschillen zijn in bouw, situatie en behoeften tussen de woningen. Daarnaast is er gewerkt aan een eenvoudiger facturatieschema, waarbij alle bewoners via de VvE worden gefactureerd. Bewoners met een NWF- of SVN-lening kunnen deze factuur vervolgens declareren.
Om dit mogelijk te maken, was afstemming met zowel het NWF als het SVN noodzakelijk. Inmiddels hebben beide partijen toegestemd dat deze aanpak uitvoerbaar is. Momenteel testen we dit proces door eerst twee bewoners te factureren (één met een NWF-lening en één met een SVN-lening). Na deze testfase zullen we alle bewoners voor het eerste deel factureren.
Deze aanpak is gekozen omdat het zorgt voor een eenvoudiger en beter uitvoerbaar facturatiesysteem, met minder kans op fouten.
☺Bij de aanvraag van een lening bij het NWF moet je een door de aannemer ondertekend formulier met de maatregelen uploaden. Dit hebben we nu centraal kunnen regelen. Inmiddels hebben alle bij ons bekende eigenaren met NWF-leningaanvraag gereageerd op de oproep hierover in de bestuursmededelingen app en/of de buurtapp. Alle info is nu geactualiseerd, voor zover wij weten. Leen je bij het NWF en mocht je de oproep niet hebben gelezen en het formulier nog niet hebben gehad, volg dan alsnog de instructies uit de oproep.
In de vorige nieuwsbrief stond veel informatie, o.a. over de VvE-leningen per blok.
@ Hilbrand. Iets over de voortgang van dit proces? Of geen nieuwe ontwikkelingen?
De leningen van de blokken Aardbeistraat en Kloosterlaan zijn in behandeling bij de SVN. Maar er is nog geen inhoudelijke reactie vanuit de SVN ontvangen.
@ allen. Klopt de inhoud? Moet er nog iets gewijzigd of toegevoegd?